Menü Bezárás

Taggyűlés az 5 éves Építőipari Technológia Klaszternél

Megtartotta márciusi ülését az Építőipari Technológia Klaszter (ÉTK), amely ebben a hónapban ünnepli  fennállásának ötödik évfordulóját.

Az ülésen többek között bemutatták a klaszter 2022-es pénzügyi beszámolóját, előkészítették a tisztújító szavazást, melyre az áprilisi ülésen kerül sor. Szavaztak a klaszter 2023-as tagdíjáról is. Az ülés résztvevői meghallgathattak egy beszámolót a Pécsi Ágazati Képzőközpontban (PÁK) zajló munkákról. Ide tartozik, hogy a PÁK és a Pécs MJV Önkormányzata alapján kötött szerződés értelmében elkezdték a közös munkát, jelenleg egy pécsi óvoda felújítási munkáiban segédkeznek a tanulók.

A születésnappal kapcsolatban a résztvevők láthattak egy prezentációt, ebből többek között kiderült, hogy az eltelt 5 évben a klasztertagok összes bevétele több mint négyszeresével nőtt. Dolgozói létszámuk pedig közel meg háromszorozódott.

A klaszter elnöke beszámolt arról, hogy februárban a klaszter, és az egyik alapító tag a – Vörös Bau Kft. – is Baranyai Szakképzési díjat kapott, a szakképzés terén elért eredményeik elismerése képpen.

A tagok továbbra is készülnek az Épít-Ésszel szakmaismereti versenyre, amelynek áprilisban lesz a döntője.

 

Gratulálunk a klaszternek, további sikeres munkát kívánunk!