Menü Bezárás

A jövőjüket építették az Épít-Ésszel versenyen a diákok

Tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik lerakása, díszítő festés, hungarocell vágás, eszközfelismerés és még sok más gyakorlati feladat várta az Épít-ésszel építőipari szakmaismereti verseny döntőseit.

Építőipari Technológiai Klaszter támogatásával megrendezett két hónapja tartó, 3 fordulós versenyre 44 csapat nevezett a megye 26 iskolájából.

Az első fordulóban rengeteg képpel illusztrált szakmaismereti kérdőívet kellett a csapatoknak kitölteniük. A második fordulóban pedig egy kis épületet, építményt kellett otthoni/iskolai körülmények között megépítenie a csapatnak.

A döntőbe a 10 legjobb csapat jutott, melynek a BMSZC Pollack Mihály Technikum tanműhelye adott otthont.

A döntőn 10 standnál kellett játékos, ügyességi feladatokat megoldaniuk a csapatoknak, melyekhez logikát, kézügyességet, nagyon alapvető építőipari ismereteket és a csapatmunkát is be kell vetni. Itt kifejezetten az építőiparban használt alapanyagokkal, eszközökkel, tevékenységekkel találkoztak a gyermekek a feladatokon keresztül. Valódi téglából kellett kéményt építeniük az IMG Építő Kft standjánál, majd egy hungarocellt kellett méretre vágni. A Nork Kft -nél állványzatot szereltek a csapatok, a Kőház Zrt állomásán tetőcserepet kellett szakszerűen felrakni. Csempemozaik kirakása is várta a gyerekeket a Vörös Bau Kft standjánál, majd a földrajztudásukat kellett próbára tennie a csapattagoknak a T-Survey Kft-nél.

A rendezvénynek otthont adó BMSZC Pollack Mihály Technikum standjainál precíz díszítő festés, gerendákból ács szerkezet összeépítése várta a versenyzőket. Építőipari szerszámfelismerés feladatot pedig Ágazati Képző Központ állomásán kellett megoldaniuk a gyerekeknek.

A verseny előkészületében sokat segítettek az iskola vezetői és pedagógusai: Szaffenauer József, Pálmai Tibor és Nagy Krisztián. Köszönjük!

A csapatok az élmény mellett értékes ajándékcsomagokat is kaptak, melyet az Építőipari Technológiai Klaszter tagjai ajánlottak fel, benne az építőiparhoz szorosan kapcsolódó eszközökkel,  de a csomagokban digitális kütyük is rejtőztek.

Oklevelet az Ágazati Képző Központ vezetője Dalmann Krisztina adta át a versenyzőknek, a felkészítő tanároknak, szülőknek.

A verseny megvalósításában szorosan együttműködő partnereink

B.G.W. Kft, ELVÉ- 2004 Kft., Götz és Társai Kft., IMG Építő Kft., Kőház Zrt., MB-Bau Kft., Nork Kft., O és R Kft., PBGSZ Nonprofit Kft., Pécsi Építő és Tatarozó Zrt., Szega Books Kft., T-Survey Kft., Vörös Bau Kft.

A verseny rendkívül szoros volt, az alábbi helyezések születtek:

Csapatnév: Iskola: pontszám Versenyző 1 neve: Versenyző 2 neve: Versenyző 3 neve: Segítő tanár/ szülő neve:
Cserepek Ciszterci Szent Margit Ált. Iskola 95 Kerekes-Óbert Gréta Szentgróti Boróka Farkas Kata Kerekes-Óbert Adrienn
építészek Pécsi Belvárosi Általános Iskola 93 Kocsis András Molnár Ákos Ritter Benedek Zoltán Ribly Péter Pálné
CSAK Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola Mohács 92 May Csinszka Zsófia Schaffler-Sturman Anna Jay Schőn Kitti Schäfferné Haragó Krisztina
Bob a mester csapata Ciszterci Szent Margit Ált. Iskola 91 G. Kovács Márk Pap Dániel Dorn Bendegúz Kovács Péter
Mekkmesterek visszatértek Beremendi Általános Iskola 89 Elter Fanni Hadra Bíborka Harcos Bence Tankovics Roland
Bob a mester Pécsi Belvárosi Általános Iskola 87 Kalász Léna Hanga Takács Lili Lados Kincső Bárkányi Tamásné
Architect Szentlőrinci Általános Iskola 87 Csontos Dániel Krammer Árpád Bali Lőrinc Berki Judit
ÁMB-kft. Kanizsai Dorottya Általános Iskola Siklós 86 Bogár Flórián Lelovits Ákos Bárkányi Mózes Nehrné Antal Erika
Csípőspaprika Bogádi Dr. Berze Nagy János Általános Iskola 77 Dergez Kende Péter Fákó Szabolcs Bodor Dominik Szűcs András
Lakásfelújítók Egyházasharaszti Körzeti Általános Iskola 74 Orsós Dzsesszika Lotz Virág Balogh Priszcilla Borbándiné Szőcs Zsuzsanna

A 6-7 helyezettek pontazonossága miatt, a második fordulóban az építményre kapott pontszám döntött.

Gratulálunk!

Forrás: PBKIK