Menü Bezárás

Minőségi acélszerkezetek az IMG Építő Kft.-től

Új szabványokat vezet be az Építőipari Technológia Klaszter (menedzsment szervezet: PBKIK) egyik alapító tagja, az IMG Építő Kft. az acélszerkezetek gyártásánál.

A több mint 30 éves múlttal rendelkező vállalkozás fő tevékenysége az építőipari generálkivitelezés, azonban 2020 óta saját üzemcsarnokában acélszerkezet-gyártással is foglalkozik. 2020-ban egy zöldmezős beruházás keretében a cég felépített egy 400 m2-es üzemcsarnokot, ahol acélszerkezet- és csarnokszerkezet-gyártással foglalkoznak. Az üzem fel van szerelve egy 3,5 tonnás híddaruval is, amivel akár 15 m hosszú elemeket is tudnak mozgatni. Ezen túlmenően végeznek még lemezmunkákat is, amibe beletartozik a plazmavágóval történő darabolás, valamint a hidraulikus gépekkel történő élhajlítás is. Vállalnak még épületlakatos és egyedi lakatosmunkákat, azonkívül lépcsők, egyedi fémbútorok, korlátok gyártását is. Az elkészült elemek felületkezelését is maguk végzik, a külön erre a célra kialakított festőrészlegen.

Az üzemben jelenleg 6 fő dolgozik, akik között több minősített hegesztő is van. Az acélszerkezetek gyártásánál a cég egyik legnagyobb előnye, hogy a legyártott elemeket saját járműveikkel a helyszínre tudják szállítani, és ott szakembereikkel összeszerelni.

A mostani fejlesztésnek köszönhetően 2 új szabványt vezet be a kft., amivel tovább szeretné erősíteni és bővíteni a piaci pozícióját. A két új szabvány: MSZ EN 1090-2, és MSZ EN ISO 3834-2, acél- és alumíniumszerkezetek kivitelezéséről, valamint fémek ömlesztőhegesztésének minőségirányítási követelményeiről szólnak. Ennek értelmében a vállalkozás komplett ipari csarnokok generálkivitelezését is elvégezheti az acélszerkezet-gyártástól kezdve a „hagyományos” építőipari munkákig.

A cégről további információ: https://www.imgepito.hu/ oldalon, valamint a cég Facebook-oldalán is.

Forrás: DDG

Forrás: https://www.imgepito.hu/