Menü Bezárás

Középpontban a létszámbővítés – ülést tartott az Építőipari Technológiai Klaszter elnöksége

Azért, hogy a nyár se teljen eseménytelenül, júliusban ülésezett a kamara által menedzselt Építőipari Technológiai Klaszter (ÉTK) elnöksége.

A megbeszélés fő témája a klaszter tagságának növelése volt. Ez a téma több szempontból is fontos a klaszternek. Elsősorban azért, mert az Ágazati Képző központban (ÁKK) vállalt szerepük miatt a szeptemberi tanévtől gyakorlatilag megduplázódik a tanulói létszám. Ezért szükség van a tanulói képző helyekre. Olyan cégeket kell bevonni, ahol minőségi munkavégzés mellett tudják a szakmát elsajátítani a tanulók. Másrészt a nagyobb taglétszám nagyobb lobbiért jelent, ami a későbbiekben hasznos lesz a klaszternek.

Az elnökség tagjai előzetesen egy adott listából választottak potenciális tagokat, amelyeket később a tagság szavazatai alapján fognak beválasztani a klaszterbe az ősz folyamán.

Az ülésen még szó volt arról, hogy lesz lehetőség egy építőipari szakmai kiállítást szervezni az ÁKK-ban a tanulóknak, ahol az új technológiákat, anyagokat tudnák bemutatni. A rendezvény jó alkalom lehet az építőipari szakmák népszerűsítésére is. Az előkészületek megkezdődtek a rendezvénnyel kapcsolatban.