Menü Bezárás

Építőipari Ágazati Képzőközpont

Az Építőipari Technológiai Klaszter (menedzsment szervezet: PBKIK) októberi ülését ezúttal egyik alapító tagjánál – az MB-Bau Kft.-nél – tartotta.

Az MB-Bau Kft.-t 2007-ben alapították, 2020-as árbevétele meghaladta a 800 M Ft-ot, dolgozói létszáma közel 20 fő. A kft. elsősorban generálkivitelezéssel foglalkozik, azonban a cég egyediségét mutatja, hogy a tervezésben és a projekt előkészítésben is tudnak segíteni, legyen szó akár egy ipari beruházásról, akár egy családi ház építéséről. Kivitelezési tapasztalatuk kiterjed az ipari zöldmezős beruházásokra, a gépipari üzemcsarnokokra, az élelmiszeripari üzemekre, a húsüzemre. Ezen túlmenően végeznek mezőgazdasági, gyógyszeripari, egészségügyi, valamint állami, önkormányzati és egyházi megrendeléseket is. A kft.-ről többet megtudhatnak a https://mb-bau.hu/ oldalon.

A klaszterülés első felében a klímavédelemről tartott rövid workshopon vehettek részt a tagok. Pécs Megyei Jogú Város önkormányzata már közel egy évtizede elkötelezett a klímapolitika területén, ezért elkészült a város klímavédelmi stratégiája. A workshopot a „Helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Pécsett” című projekt keretében rendezték meg. A projektet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Ökováros – Ökorégió Alapítvány által alkotott konzorcium valósítja meg.

Az előadás során a megjelentek hallhatták a főbb irányvonalakat, elképzeléseket, valamint elmondhatták a saját véleményeiket is.

Az ülés folytatásában kiemelt szerep jutott a Baranya Megyei Építőipari Ágazati Képzőközpontnak (ÁKK), és a vele járó feladatoknak is. 2022 szeptemberében el fog indulni a tanulóképzés a Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Szakközépiskolában. A klaszter fontos szerepelt vállalt az ÁKK-ban, ezen keresztül a tanulók duális képzésében. A jövő év elején elkezdődik az érdemi munka a projekttel kapcsolatban. Idekapcsolódik még, hogy a klaszter részt vesz a pécsi Tudásközpontban, novemberben esedékes pályaorientációs rendezvényen és állásbörzén. A börzén lehetőség lesz jobban megismerni a klaszter tagjait és bővebb információhoz jutni az építőipari szakmákkal kapcsolatban. Az álláskeresők pedig megismerhetik a tagok nyitott álláspozícióit.

További információ a klaszterről: https://epitoipariklaszter.hu/

Forrás: DDG