Menü Bezárás

Épít-ésszel szakmaismereti verseny I. forduló 2022.

Az évek óta hiányszakmaként jegyzett építőipari szakmák megismertetése a célja a versenynekA 3 fordulós pályaorientációs verseny lehetőséget ad az építőipari szakmákkal való ismerkedésre. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban és azoknak, akik érdeklődnek az építőipar iránt.

A verseny első fordulójában egy szakmaismereti kérdőív online kitöltése a feladat. Ez egyben a versenyre jelentkezés is. A kérdőív, valamint az adatlap a www.palyavalasztasbaranya.hu weboldalon érhető el a szakmaismereti versenyek menüpont alatt 2022. február 1-től.

A második forduló ideje alatt minden csapatnak otthoni/iskolai környezetben egy épületet kell összeállítania 1 hónapon belül. A munkához az alapanyagot, a kamaránk biztosítja. A verseny befejeztével az épületet a csapat visszakapja, így az osztályközösség használni tudja. Az épület típusa, stílusa a csapat fantáziájára van bízva.

A zsűri az értékeléskor egyrészt az épületépítés szakmaiságát vizsgálja (tégla kötése, tetőcserép szakszerű lerakása, vízszintezés, stabilitás…), másrészt a kreativitást.

Az építmények elbírálásakor elért, és az első fordulóban kapott pontok alapján a legjobbnak bizonyuló 10 csapat tagjai vehetnek részt a 2022. április 1-én a döntőn, ahol a játékos, ügyességi feladatok megoldásához a pályamunka készítése során elsajátított ismeretek mellett a logikát, a kézügyességet és a csapatmunkát is be kell vetni.

Minden döntőbe jutott csapattaggal és kísérő tanárával elmegyünk egy tanulmányi kirándulásra, meglátogatjuk Európa egyik építészeti remekművét az Országházat Budapesten!

Épít-ésszel verseny kiírás

 

Forrás: PBKIK