Menü Bezárás

Segítség az átmeneti építőanyag-hiány felszámolására

Az utóbbi hónapokban egyes építési alapanyagokból és termékekből hiány mutatkozik az építőipari fellendülés, illetve a nemzetközi szállítási láncok tökéletlen működése miatt. A hiány, és a drasztikus áremelkedések gátolják a megkezdett építkezések határidőre történő befejezését, illetve a hazai  kivitelezési kapacitások optimális kihasználását, további áremelkedést és körbetartozást generál.

Az ágazat hatékonyságának növelése és a hiánytermékek nemzetközi beszerzésének segítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKft.) bevonásával regisztrációs felületet nyit azon építésügyi szereplők számára (kereskedők, forgalmazók, kivitelezők), akiknek nagy mennyiségű építőanyag beszerzése okán támogatásra van szükségük.

Az építőipari alapanyag és építési termék átmeneti hiányának enyhítését támogató intézkedés hozzájárul a helyettesítő termékek felkutatásához és beszerzéséhez, megoldást kínálva ezáltal az építőanyag-hiány okozta nehézségekre és a beruházások határidőre történő befejezésére.

Regisztrálni az alábbi oldalon lehet: epito.emi.hu

 

Forrás: www.emi.hu