Menü Bezárás

Pályaorientáció és állásbörze

Háromnapos szakmai rendezvényen vett részt az Építőipari Technológiai Klaszter (menedzsmentszervezet: PBKIK) Pécsett, a Tudásközpontban.

A rendezvény első napján az általános iskolában tanuló gyerekek, a második napon a középiskolában tanuló gyerekek ismerkedhettek a különböző oktatási intézményekkel, munkaadókkal. A klaszter saját standon képviselte a tagvállalatait. Az érdeklődők információkat kaptak a tagokról, azok tevékenységeiről. Továbbá megismerhették azokat az építőipari szakmákat, melyeket a 2022 szeptemberében induló Ágazati Képzőközpontban (ÁKK) tanulhatnak a diákok. Az új duális tanulóképző rendszerben a klaszter is aktív szerepet vállal az ÁKK-n keresztül a diákok elméleti és gyakorlati képzésében is.

A rendezvény harmadik napján az álláskeresők keresték fel a klaszter standját. Ezen a napon a látogatók a klasztertagok nyitott álláspozícióit ismerhették meg. A börze azért is hasznos volt, mert mint köztudott, az építőipar régóta szakemberhiánnyal küzd, a tagok az ácstól a kőművesig, számos változatos munkakörrel várták a látogatókat.

 

Forrás: DDG