Menü Bezárás

Lakásfelújítási támogatás

A Kormány által meghirdetett 3 millió Ft-os lakástámogatásról beszélt egy televízió interjúban Molnár Gábor az Építőipari Technológiai Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) elnöke.

Amint fogalmazott: A lehetőség jó mind az építőipari cégeknek, mind a megrendelőknek. A magánszemélyeknek kedvező, mert fel tudják újítani az esetlegesen elavult ingatlanjaikat. A vállalkozásoknak pedig azért jó, mert pandémiának köszönhetően sajnos sok munkától elestek, az új megbízásoknak köszönhetően azonban valamennyire pótolni tudják a kieső bevételeiket.

Az elnök kiemelte, hogy fontos odafigyelni arra, hogy a megrendelők kiket bíznak meg a munkák elvégzésével, hiszen nagyon sok „kókler” próbálja meg lehúzni az embereket a silány kivitelezéssel. A támogatás igénylése viszonylag sok adminisztrációval jár, mivel dokumentálni kell a munkálatokat, anyagköltségeket, ezért fontos, hogy olyan vállalkozót válasszanak, akik leellenőrizhetőek és megbízhatóak. Az elnök szerint a lakásfelújítási támogatás az építőipar kifehérítését is szolgálja.

A teljes riport megtekinthető a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Youtube csatornáján, és Facebook oldalán.

https://www.youtube.com/user/pecsikamara/playlists

https://www.facebook.com/pecsikamara