Menü Bezárás

Épít-Ésszel szakmaismereti verseny

Az Épít-Ésszel Baranyában címet viselő szakmaismereti megmérettetésre a baranyai általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulói jelentkezhetnek. A 3 fordulós pályaválasztási verseny lehetőséget ad az építőipari szakmákkal való ismerkedésre. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban és azoknak, akik érdeklődnek az építőipar iránt.

ELSŐ FORDULÓ

A verseny első fordulójában egy szakmaismereti kérdőív online kitöltése a feladat. Ez egyben a versenyre jelentkezés is.

A kérdőív, valamint az adatlap 2019. január 28-ától a elérhető innen:

ÉPÍT-ÉSSZEL SZAKMAI KÉRDŐÍV

Az 1. forduló és a jelentkezés 2019. február 7-én 23.59-kor zárul!

Eredményhirdetés 2019. február 8-án.

A 15 legmagasabb pontszámot elérő csapat jut tovább!

MÁSODIK FORDULÓ

A kérdőívet helyesen megoldó csapatok a második fordulóban 2019. február 11 és február 26 között előre egyeztetett időpontokban és helyszíneken üzemlátogatásokon vesznek részt. Minden helyszínen bepillanthatnak az építőiparhoz kapcsolódó üzemek, vállalkozások napi tevékenységébe, megismerkedhetnek a építőipari szakmákkal, az alapanyagokkal, a munkafolyamatokkal, megtekinthetik a kész termékeket.

A második forduló ideje alatt minden csapatnak egy kis épületet kell építenie. Az építéshez a főbb alapanyagokat az Iparkamara adja. Az épület típusa, stílusa a csapat fantáziájára van bízva. A zsűri az értékeléskor egyrészt az épületépítés szakmaiságát vizsgálja (tégla kötése, tetőcserép szakszerű lerakása, vízszintezés, stabilitás…..), másrészt a kreativitást.

A rendelkezésre bocsátott alapanyagokon túl bármilyen alapanyagot lehet még használni amiben láttok fantáziát, szebbé tudjátok tenni a terepasztalt.

A kész építmények leadási határideje február 26.

A zsűri döntését 2019. február 28-án tesszük közzé.

DÖNTŐ

Az elbírálás során legjobbnak bizonyuló 10 csapat tagjai vehetnek részt a 2019. március 7-én Pécsett a Pollack Mihály Szakgimnáziumban tartandó döntőn, ahol a játékos, ügyességi feladatok megoldásához a céglátogatások során elsajátított ismeretek mellett a logikát, a kézügyességet és a csapatmunkát is be kell vetni.

A döntőbe jutott csapatok és segítő tanáraik a versenyt támogató cégektől értékes ajándékokat kapnak! Emellett a 10 csapat a tavasszal megyénkbe érkező Szakmavilág kamionunkon tud VR szemüvegeken keresztül belepillantani többek között az építőipari szakmába is.

Jelentkezés és az online totó kitöltése: 2019. február 7. éjfélig!

A versenyben való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött regisztrációs lap!

A döntőben azok a gyermekek vehetnek részt, akik leadták részünkre a megjelenésüket támogató szülői nyilatkozatot!

További információ: , 20/530-1503, 72/507-127

Várjuk a csapatok jelentkezését!