Menü Bezárás

Az Iparkamara önkénteseinek hála megszépült a Teleki óvoda

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kettős céllal kereste meg a Keleti Városrészi Óvoda intézményvezetőjét. A társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség erősítése voltak a fókuszban, ezek mellett pedig csapatépítő szándék is vezérelte őket, mikor 30 hivatali dolgozóval lefestették az ovi udvarán található játékokat. 

A Teleki Blanka utcai óvodába mintegy 140 gyermek jár, hatalmas udvarukra nagyon büszkék az óvoda munkatársai, és az itt található játékokat rengeteget használják a kicsik, így minden évben szükség van a lefestésükre. Idén – a szokásostól eltérően – nem az intézményt fenntartó pécsi önkormányzat feladata lesz a tisztasági festés, hiszen az iparkamara lelkes önkéntesei megelőzték őket.

– Felhívtak a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarától, hogy szeretnének eljönni hozzánk 30-40 önkéntessel és lefesteni az udvari játékokat, növényeket ültetni. Nagyon örültünk a lehetőségnek, hiszen így egy nap alatt újjávarázsolták a környezetet, amit nekünk csak a nyári szünetben van lehetőségünk, hosszabb idő alatt véghezvinni általában. A kamara munkatársai nagyon kedvesek, elkötelezettek és lelkesek voltak. A gyerekek arca pedig, mikor meglátták a gyönyörű új mintákat, egyszerűen leírhatatlan. Nagyon boldogak voltak, hogy gyakorlatilag gyereknapi ajándékként megszépült az udvar, a gyerekek mosolya pedig a lehető legnagyobb elismerés – mondta az óvoda vezetője, Deliné Székely Ágnes.

Az iparkamarától megtudtuk, a szépítés során felhasznált festéket három partnercég, az Mb-Bau Kft., az O & R Kft., és a BGW Kft. ajánlotta fel a nemes célra. Azt is elmondták, mindenképpen valami hasznos, az irodán kívüli önkéntes tevékenységet szerettek volna folytatni, ezért választották az óvodaudvar rendbetételét. Kreativitásukat is kiélhették a munka során, színes mintákat festettek az ovisok kedvenc kis faházaira.

Forrás: PécsMa