Menü Bezárás

Látogatóban a Kőház Zrt.-nél

A kamara által menedzselt Építőipari Technológiai Klaszter októberi ülését az egyik alapító tagnál, a Kőház Zrt. nemrégiben átadott új telephelyén tartotta.

Az ülés Nemes Csabának a cég vezérigazgatójának a bemutatójával a kezdődött. A Kőház Zrt. elődje 1992-ben alakult, és akkor még kft.-ként indult. A beszámolóból kiderült, hogy a cégvezetőnek kőműves és ács mestervizsgája van. Az évek során a vállalkozás folyamatosan növekedett és erősödött. A mindig magas szintű munkáiknak köszönhetően többek között egy az egész világon ismert étterem lánccal kötöttek szerződést épületek kivitelezésére, karbantartására. 2012-óta folyik tanuló képzés a vállalatnál, főként ács, és kőműves tanulókat oktatnak. A Kőház Zrt. alapító tagja a Pécs Ágazati Képzőközpontnak, amely az építőipari tanulók képzésével foglalkozik.

A Kőház Zrt. szeptember végén költözött új telephelyére Pécsett, a Megyeri útra. Jelenlegi helyükön közel 1000 m2 iroda és csarnoképületekkel rendelkeznek. Az irodaépület minden igényt kielégítő felszereltséggel bír. Többek között az épület tetején egy közel 25 kWh-s naperőmű működik, ami fedezi a cég villamosenergia felhasználásának jelentős részét. A csarnokokban több száz m2 zsaluanyagot, és állványzatot tárolnak, amelyeket igény esetén bérbe is adnak. A cég jelentős összeget invesztált gépparkjának a fejlesztésébe is, így többek között földmunka gépekkel, vakoló gépekkel is rendelkeznek. A Kőház Zrt. a több éves szakmai tapasztalatának, minőségi munkáinak is köszönhetően jelentős alvállalkozói hálózattal rendelkezik, így gyakorlatilag nincs olyan építőipari munka, amit ne tudnának elvégezni.

A vállalkozás jelenleg teljes kapacitással működik, a nehéz piaci helyzet ellenére sikerült lekötni jelentős munkákat, a jövőre nézve, egy többlakásos társasház építésébe fognak bele, ahol irodákat, üzleteket és teremgarázsokat is ki fognak alakítani.

A Kőház Zrt. számokban 2022-ben a dolgozói létszámuk 16 fő volt, nettó árbevételük meghaladta a 2 Mrd Ft-ot.

Gratulálunk a Kőház Zrt.-nek további szakmai sikereket kívánunk!